Som una entitat cultural i recreativa sense ànim de lucre dedicada al teatre des de fa més de 60 anys.

Des dels més petits als més grans som gent molt diversa, unida per una afecció comuna com és el teatre.

La Sala del nostre teatre té un total de 224 butaques, repartides en 170 a la platea i 54 a l’amfiteatre. 

Som, en definitiva, una gran família que amb la nostra activitat volem difondre des de Calella un dels grans arts:
EL TEATRE…

UNA MICA D’HISTÒRIA

Calella i els calellencs han tingut al llarg dels anys una gran afecció pel món del teatre.
Els primers documents escrits que fan referència al teatre a Calella daten del segle XIX. Molts han estat els calellencs i calellenques que han participat i gaudit del teatre al nostre poble, àdhuc alguns d’ells han trobat en el teatre la seva professió.

Tradició de molts anys a Calella, a principis/mitjans del segle passat el teatre era el gran atractiu de les festes. Fins i tot va haver-hi uns anys que hi havien vàries companyies calellenques que representaven obres al mateix temps i totes les setmanes.
Gran era la rivalitat, però de segur que això va fer que Calella tingués molt bons actors i actrius.

L’any 1926 la Societat Artística Cultural «Orfeó Calellenc» ve emetre unes accions per valor de 50 pessetes per l’adquisició dels terrenys i construcció d’un casal. 

El Teatre de L’Orfeó Calellenc va ser construit gràcies a aquestes aportacions particulars i les ajudes de l’Ajuntament, i per la festa major de l’any 1927, amb les obres «El Fogueral» i «La Dida», es va estrenar el nou local.

El dia 18 de juliol de 1936 va esclatar la guerra civil. El casal de l’Orfeó va quedar clausurat, no s’hi va permetre l’accés a ningú i l’activitat teatral a Calella va quedar aturada més de tres anys. Al final de la guerra civil es va aconseguir l’autorització per tornar a fer teatre a l’Orfeó Calellenc, i la primera obra en català que es va representar a Calella, els dies 25, 26, 27 i 28 de desembre, van ser els tradicionals pastorets «L’Estel de Natzaret».

Llarg ha estat el camí fet des de llavors i no sempre ha estat planer. La guerra civil i l’aparició del cinema i la televisió han fet minvar l´interès pel teatre, a més no fa gaire temps, en els anys 70, Calella va estar a punt de perdre el local del Orfeó Calellenc.

Però, actors i actrius de Joventut Artística, ciutadans de Calella i simpatitzants del grup teatral, tots fent pinya, van aconseguir que el Teatre continués sent patrimoni dels calellencs.

Actualment Joventut Artística hi porta a terme representacions teatrals, cada any per Nadal es posa en escena els tradicionals pastorets «L’Estel de Natzaret», i anualment des del 1969 s’hi celebra, amb el patrocini de l’Ajuntament de Calella, el Concurs de Teatre Amateur «Ciutat de Calella» i que gaudeix de gran prestigi arreu de Catalunya.