Des de 1970, Joventut Artística organitza el Concurs de Teatre «Ciutat de Calella».
La temporada 1968 -1969, Joventut artística decideix organitzar el primer Concurs de Teatre Amateur Premi «CIUTAT DE CALELLA», amb la intenció de despertar l’afició pel teatre o, si més no, mantenir-la. D’aquesta manera, el públic tindria una representació a l’Orfeó Calellenc cada setmana, durant la tardor i l’hivern, comptant les funcions dels grups participants i les de Joventut Artística.

Des d’aquell moment i cada any, Joventut Artística ha reunit les millors companyies amateurs de tot Catalunya, oferint al public muntatges teatrals d’una qualitat creixent cada any.


PREMIS

Premi Millor Conjunt
Premi Millor Direcció
Premi Millor Actor Principal
Premi Millor Actriu Principal
Premi Millor Actor de Repartiment
Premi Millor Actriu de Repartiment
Premi Millor Muntatge

Premi especial atorgat per votació
popular al Grup que aconsegueixi
millor puntuació del públic assistent.

 

47è Concurs de Teatre Amateur «Premi Ciutat de Calella»

21 DE FEBRER DE 2021 – 18:30 Hores
GRUP TEIATRÒLICS DE BANYOLES
OBRA: “MAMAAA!!!”
AUTOR: JORDI SÀNCHEZ I PEP ANTON GÓMEZ
Sinopsi:
De mare només n’hi ha una, però quan aquesta passa dels 100 anys i no té cap intenció de morir-se, la cosa canvia. I si a més té un patrimoni que pot resoldre la vida dels fills…l’espera es fa eterna. “Mamaaa!!!” és una comèdia que entre timbres, pastilles i llibretes d’estalvis mostra una realitat que tot just comencem a viure: una generació que ronda la seixantena que ningú no va preparar per aguantar uns pares incombustibles.

28 DE FEBRER DE 2021 – 18:30 Hores
TEQUATRE (ASSOCIACIÓ TEQUATRE) DE FIGUERES
OBRA: “NO HI HA LLADRE QUE PER BÉ NO VINGUI”
AUTOR: DARIO FO
DURADA: 70 MINUTS
Sinopsi:
No hi ha lladre que per bé no vingui és una comèdia ambientada en la Itàlia d’entreguerres, en el moment en que el feixisme assetjava el país. Una parella vol tenir una aventura extramatrimonial. En arribar a casa, les llums són enceses… un lladre ha entrat a robar. Així comença una llarga nit de malentesos. Amb clau d’humor, Dario Fo, ens parla de desamors, hipocresia i de la doble moral de les classes benestants.

7 DE MARÇ DE 2021 – 18:30 Hores
AGRUPACIÓ TEATRAL CASAL DE CALAF
OBRA: “EL CRÈDIT”
AUTOR: JORDI GALCERAN
DURADA: 90 MINUTS
Sinopsi:
L’Antoni es dirigeix a una entitat bancària per demanar un crèdit però el Director li ho denega . A partir d’aquí comença l’història que es va complicant a mesura que avança l’obra . En clau de comèdia amb un text que té girs inesperats i no deixa a ningú indiferent 

28 DE MARÇ 2021 – 18:30 Hores
ENRIC BORRAS DEL CENTRE PARROQUIAL DE SANT FELIU DE LLOBREGAT
OBRA: “DANSA D’AGOST”
DURADA: 100 MINUTS
Sinopsi:
Dansa d’Agost descriu amb tendresa i nostàlgia però també amb cruesa la vida de cinc germanes solteres d’entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poble de Bally Beg, a la Irlanda rural de l’any 1936. Records, memòries d’un mes d’agost que va veure com el precari equilibri de la llar de les germanes Mundy s’esfondrava. 

11 D’ABRIL DE 2021 – 18:30 Hores
GRUP DE TEATRE D’AMICS DE LES ARTS DE TERRASSA
OBRA: LES ARRELS
AUTOR: ARNOLD WESKER
DURADA: 130 MINUTS.
Sinopsi:
La Beatie, una noia nascuda a pagès, en un poblet d’Anglaterra, torna a casa després de passar una temporada treballant a Londres. Explicarà a la seva família tot el que hi aprèn al costat del seu promès, un noi molt actiu que li fa descobrir el món de la política, dels sindicats, de l’art i les relacions amb la societat. Ella parla sempre en boca del seu promès per explicar a la família tot el que aprèn a ciutat. Però la família no està massa interessada en conèixer coses noves. Ja en té prou amb el que té i no vol posar-se en problemes, no fos cas que els prenguessin el poc que tenen.

18 D’ABRIL DE 2021 – 18:30 Hores
COMPANYIA 8 DE TERRASSSA
OBRA: DONES I SILENCI
AUTOR: JOSÉ ANTONIO AGUADO
DURADA: 90 MINUTS
Sinopsi:
DONES I SILENCI és una obra contra la violència de gènere. Petites històries que retraten diferents escenes on la dona és el centre. La protagonista se sent atrapada, fuig o lluita contra els diferents formats de violència masclista. L’espectacle porta al públic a la reflexió i deixa el debat obert. Una obra que es desenvolupa a l’escenari i cinematogràficament en tres pantalles. Les projeccions del cineasta Antoni Verdaguer que col·labora amb la Companyia8 acompanyen les accions dramàtiques. L’escenari es converteix en un gran esdeveniment cinematogràfic on cinema i teatre es donen la mà en una posada en escena transversal.

25 D’ABRIL DE 2021 – 18:30 Hores
ONZE AL TEATRE DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS
OBRA: UN JOC PERILLÓS
AUTOR: P.GENOVESE(PERFETTI SCONOSCIUTI). TONI GUILLAMON(TRADUCCIÓ I ADAPTACIÓ)
DURADA: 90 MINUTS
Sinopsi:
Una comèdia contemporània, de situació, que podria esdevenir real i que a molts ens farà reflexionar i veure’ns reflectits.
Un sopar d’un grup d’íntims amics, amics íntims de tota la vida, un sopar que esdevé una inesperada, trepidant i tensa cascada de sorpreses, després que l’amfitriona proposi un joc… compartir en obert qualsevol missatge, trucada o comunicació que arribi als mòbils dels assistents durant tota la vetllada.