Des de 1970, Joventut Artística organitza el Concurs de Teatre «Ciutat de Calella».
La temporada 1968 -1969, Joventut artística decideix organitzar el primer Concurs de Teatre Amateur Premi «CIUTAT DE CALELLA», amb la intenció de despertar l’afició pel teatre o, si més no, mantenir-la. D’aquesta manera, el públic tindria una representació a l’Orfeó Calellenc cada setmana, durant la tardor i l’hivern, comptant les funcions dels grups participants i les de Joventut Artística.

Des d’aquell moment i cada any, Joventut Artística ha reunit les millors companyies amateurs de tot Catalunya, oferint al public muntatges teatrals d’una qualitat creixent cada any.


PREMIS

Premi Millor Conjunt
Premi Millor Direcció
Premi Millor Actor Principal
Premi Millor Actriu Principal
Premi Millor Actor de Repartiment
Premi Millor Actriu de Repartiment
Premi Millor Muntatge

Premi especial atorgat per votació
popular al Grup que aconsegueixi
millor puntuació del públic assistent.

 

INSCRIPCIÓ AL CONCURS FINALITZADA

46è Concurs de Teatre Amateur «Premi Ciutat de Calella»

19 gener 2020
Grup «El Triangle» de Cornellà
«Fum, Fum, Fum»
Un home que només vol estar tranquil.
No desitjar res i no tenir cap fita son els seus objectius.
Una mare que beu i que crida i que culpa a tothom del seu propi fracàs.
Un fill que confon l’èxit amb la popularitat i les hipoteques amb el matrimoni.
Una dona que lluita amb el temps i dos esporuguits que s’apleguen per fer-se companyia.
Relacions humanes. Matrimonis, pares, fills, cosins i nebots.
Una família que es troba per Nadal, com sempre. Els costums, les tradicions i el pànic als canvis. Els errors, els torrons, els galets i la vida.
El pa de cada dia. Una comèdia…

26 gener 2020
Grup Pierrot Teatre de Centelles
«L’Inspector»
L’inspector és una obra mestra inscrita en el gènere de la comèdia satírica, un text sobre la corrupció política que ens situa en una petita ciutat de províncies de la Rússia del segle XIX, que es veu trasbalsada per la possible arribada d’un inspector de la capital. Mentre la policia i els càrrecs polítics s’afanyen a esborrar tots els senyals de corrupció, Ivan Khlèstakov, un pobre diable que acaba d’arribar a la població, es veu beneficiat per un malentès que fa que el prenguin pel temut inspector i que el portarà a viure tot un seguit de confusions. Una divertida sàtira d’un món que dissortadament encara ens recorda molt el nostre. 

02 febrer 2020
Grup Atrezzo Cric Crac Teatre de Vilafranca del Penedés
«Quan la ràdio parlava de Franco»
La història d’uns anys, d’un lloc i una gent.
Els anys són aquells que van començar pel gener del 1939, el lloc el formaven els carrers barcelonins de dintre les muralles, estrets i llardosos; la gent era la que vivia allà que intentava sobreviure a la postguerra, amb uns dèficits democràtics que avui dia tornem a sentir molt a prop i un paral.lelisme amb els fets que ens han de fer reflexionar a tots….

09 febrer 2020
Grup Qollunaka Grup de Teatre de Terrassa
«L’Últim joc de la nit»
Una nit de dissabte, després d’una festa, en George la la Martha conviden una parella més jovea fer l’última copa a casa seva.
Durant la vetllada tots quatre fan broma, beuen, criden, s’enfaden, s’humilien… i juguen.
Uns jocs horribles que acaben destapant les misèries més doloroses de cascaun d’ells.

16 febrer de 2020
Grup Impuls Teatre de Molins de Rei
Obra: «L’home amb ulleres de pasta»
AINA té trenta anys i somia ser escriptora, però no s’atreveix.
Acaba de ser abandonada per la seva parella. LAIA i ÒSCAR la volen animar perquè aprofiti l’oportunitat i faci realitat somnis que havia aparcat: Escriure.
Portaran a sopar a casa d’AINA al MARC. El poeta capaç d’enamorar amb uns versos. MARC, però, no es satisfà amb un sopar ple de converses banals, exigeix ​​aliment espiritual. Actua com un depredador. AINA, LAIA i ÒSCAR veuen com es desmunten les seves vides. Ells són fràgils, s’han perdut en l’apatia contemporània, s’han ofegat en el dubte i Ell se n’aprofita.

23 febrer de 2020
Grup Teatre del Talión de Lleida
«L’importancia de ser Frank»
“La importància de ser Frank tracta d’un relat de l’alta societat fet amb un esperit crític, àcid i sobretot còmic; una comèdia alegre, amb uns diàlegs irònics i absurds, on res és el que sembla. Un malentès originat per un nom fals transportarà l’espectador a un reguitzell d’embolics on es resoldran en un final sorprenent i rocambolesc.

01 març de 2020
Grup de Teatre ACR de Fals
«Set Anys»
Quatre socis d’una empresa d’informàtica es sotmeten, durant una nit, a un estrany procés de mediació per elegir la persona que passarà els propers set anys a la presó. Tots són culpables d’haver comès un frau fiscal d’alta volada i tots ho tenen molt clar: només un expiará la culpa corporativa. Però qui?

08 març de 2020
Grup Abraxas Teatre de Barcelona
«Busqueu-me un tenor»
Busqueu-me un tenor és una esclatant comèdia que situa la seva trama en una suite d’hotel de Cleveland. La petita companyia d’òpera local ha invertit tots el seus diners i esforços per tal de celebrar el seu desè aniversari amb l’obra Otello, de Verdi. Per tal de salvar-se de la ruïna, el seu director general, Henry Saunders, contracta per al paper principal al famós tenor italià Tito Merelli. Les entrades ja estan venudes, l’escenari llest, l’orquestra a punt, però tanmateix el tenor no arriba…

15 de març de 2020
Grup Elenc Artístic Arbocenc de l’Arbós
«La Pepa Maca»
Drama escrit com un homenatge a la dona marinera catalana. El personatge principal és la soferta pubilla catalana que sacrifica la seva existència pel bé de tots els que l’envolten. Centrada en una contrada de la nostra Costa Brava, en aquesta obra hi desfilen una sèrie de personatges típics d’aquella costa, però cadascun amb una vida interior molt definida.

22 de març de 2020
Grup Enric Borras del Centre Parroquial de Sant Feliu de Llobregat
«Dansa d’Agost»
Dansa d’Agost descriu amb tendresa i nostàlgia però també amb cruesa la vida de cinc germanes solteres d’entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poble de Bally Beg, a la Irlanda rural de l’any 1936. Records, memòries d’un mes d’agost que va veure com el precari equilibri de la llar de les germanes Mundy s’esfondrava.